Submit your Rss Feed Link Below

Wednesday, April 21, 2010

db.lv - Visas ziņas

AŠ² varētu uzrunāt politiskos nihilistusLU doktorants un portāla politika.lv galvenais redaktors Dmitrijs Petrenko pieļauj iespēju, ka ar apzīmējumu (AŠ)2 gribēts paironizēt par tiem, kas abiem partiju līderiem jau iepriekš piedēvējuši apzīmējumu AŠ. «Tagad viņi ielikuši kvadrātā – lūdzu, jums būs vēl vairāk AŠ. Tā es to varētu traktēt,» saka D.Petrenko.
Viņš portāla...Jānis Lagzdiņš izstāsies no Tautas partijasSaeimas deputāts Jānis Lagzdiņš trešdien Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas sēdē paziņojis, ka ceturtdien iesniegs iesniegumu par izstāšanos no TP partijas un frakcijas.
Viņš Dienai kā iemeslu minēja TP pēdējā laikā realizēto politiku parlamentā, neko vairāk nekonkretizējot. Taču varēja secināt, ka tas saistīts ar pagājušajā nedēļā notikušo balsoju...Rīcības plānā trokšņa samazināšanai ieviesušās kļūdas Trokšņa slāpēšanas plānā jāsakārto īpašumu jautājums: dažām ēkām nepareizi noteikti īpašnieki.

Šī iemesla dēļ minētais jautājums tika noņemts no Satiksmes un transporta lietu komitejas dienas kārtības, skaidro Rīgas domes Mājokļu un vides departaments pārstāvis Askolds Kļaviņš, kas bija gatavojies ziņot par šo plānu. «Kad gatavojām &sca...Satversmei neatbilst prokuroru izdienas pensiju samazinājumsSatversmes tiesa ir atzinusi, ka prokuroru izdienas pensiju samazinājums neatbilst Satversmei, DB informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Līna Kovalevska.
Tiesa atzina, ka apstrīdētajā normā ietvertais ierobežojums ir nesamērīgs un acīmredzami netaisnīgs pret to pensionāru daļu, kuru nodarbinātības ienākumi nepārsniedz pensijas neizmaksājamo daļu.
Savukārt ieturējumi no pensijām ir jāi...Prokurori atklātā vēstulē pauž bažas par tiesu neatkarības apdraudējumuProkurori atklātā vēstulē valsts Prezidentam Valdim Zatleram un Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam aicina izvirzīt Jāni Maizīti atkāroti trešajam pilnvaru termiņam, paužot bažas par iespējamu tiesu varas apdraudējumu, ja J. Maizīša kandidatūru nevirzīs atkārtotai balsošanai.

Apstāklis, ka Saeima neapstiprināja Augstākās tiesas priekšsēdētāja...Lietuvas budžeta deficīts mazāks nekā prognozētsLietuvas budžeta deficīts pērn bijis 8,9% no IKP, kas ir mazāks, nekā Lietuvas valdība iepriekš prognozēja.

Tā liecina statistikas dati, ziņo Reuters. Iepriekš Lietuvas valdība paredzēja, ka budžeta deficīts varētu sasniegt 9,5% no IKP.

Budžeta deficīts Lietuvā no 3,3% no IKP 2008. gadā strauji kāpa pērn  ekonomiskās lejupslīdes dēļ. Valdība veica fiskālo konsolidāciju...Dombrovskis gatavs apturēt RAPLM reorganizācijuJa tiks panākta politiska vienošanās, ka opozīcija līdz Saeimas vēlēšanām pārtrauc diskusiju par ministriju skaita samazināšanu, premjers Valdis Dombrovskis (JL) ir gatavs pārtraukt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) reorganizācijas sagatavošanu.
«Es esmu no savas puses gatavs šo darbu apturēt,» trešdienas ...Jaunzeme-Grende: Daimler, mīļais, pasaki, kam tu Latvijā maksāji kukuļus Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende intervijā Diena TV skaidro iemeslus, kāpēc Latvijā strādājošie uzņēmēji nevēlas sniegt liecības par maksājumiem partiju melnajās kasēs un amatpersonām dotajiem kukuļiem. Viņasprāt, korupcija plaukst pastāvošās vērtību sistēmas dēļ.






 Metāllūžņos atrastu mīnu vizina cauri RīgaiKāds rīdzinieks metāllūžņos atradis mīnmetēju mīnai līdzīgu priekšmetu un uz velosipēda to vedis cauri Rīgai, lai atdotu zemessargiem.

Par to raksta kriminal.lv. Studentu rotas komandieris par atvesto sprādzienbīstamo priekšmetu ziņojis speciālistiem. Uz notikuma vietu solījuši ierasties sapieri, lai mīnu neitralizētu. Šis ir jau otrs gadījums, kad zemessargiem pr... Kokaīna krava bija paredzēta Krievijai16.aprīlī starptautiskā operācijā Rīgas ostā aizturētā kokaīna krava bijusi paredzēta sūtīšanai uz Krieviju, šodien informēja Valsts policija īpaši sasauktā preses konferencē.
Kā informēja Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieks Uģis Araks, operācijā ONAP kopā ar Muitas pārval...airBaltic un Ryanair joprojām ierobežo lidojumusLatvijas lidsabiedrība airBaltic paziņojusi par 19 reisu atcelšanu šodien, 21. aprīlī. Tie ir reisi uz Baltijas valstīm un Eiropu.

Atcelti reisi uz Lietuvu, Igauniju, Poliju, Vāciju, Dāniju, Somiju, Zviedriju, Austriju, liecina informācija airBaltic mājaslapā. Arī zemo cenu lidsabiedrība Ryanair paziņojusi, ka atceļ reisus uz Ziemļeiropu, tajā skaitā Baltijas valstīm, līdz cetu...Lielākie nodokļu parādnieki valsts pamatbudžetam parādā gandrīz 106 miljonus latuLielāko nodokļu parādnieku valsts pamatbudžetā neiemaksātā nauda līdz 1. aprīlim sasniegusi 105,896 miljonus latu. Savukārt kopējā nodokļu parādu summa valstī ir 646,9 miljoni latu.

Tā liecina Valsts Ieņēmumu dienesta publiskotie dati. Desmit lielāko nodokļu parādnieku saraksts nav mainījies, salīdzinot ar martu. Stabils līderis ir SIA Būve Interiors 1, kas 1.aprīlī valstij vēl nebija samaks...Lielražotājam nozog divus vērtīgus traktorusVienam no lielākajiem lauksaimnieciskās produkcijas ražotājiem, a/s Zentenes lauksaimnieks nozagti divi traktori, kuru vērtība ir teju 100 tūkstoši Ls.
18. aprīlī no uzņēmumam piederošā angāra nozagts 2003.gada izlaiduma traktors John Deere 6920 un 2006.gada izlaiduma traktors John Deere 7830, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Normunds Zelčāns. Viņam nodarītie zau...Šķēle pārmet valdībai nevēlēšanos apkarot ēnu ekonomikuMinistru kabineta otrdien, 20.aprīlī, atbalstītie pasākumi ēnu ekonomikas apkarošanai liecina par darbības imitāciju, nevis vēlmi reāli cīnīties ar šo tautsaimniecības problēmu un nodrošināt godīgu konkurenci visiem uzņēmējiem, paziņojumā pauž Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle.

Viņš aicina novērst «/../pieļautās kļūdas nodokļu likumdo...Scandlines atvērs jaunu prāmju līniju no LiepājasNo 27. aprīļa prāmju līniju operators Scandlines nodrošinās prāmi maršrutā Liepāja - Trāveminde. Saglabāsies arī maršruts Ventspils - Trāveminde.

Par to DB informēja Scandlines pārstāvis Baltijas valstīs Oskars Osis. Abos maršrutos kursēs divi pasažieru - kravas prāmji - Kaunas un URD, divas reizes nedēļā mērojot ceļu uz Ventspili un divas - uz Liepāju. Ventspilī ...TP un LPP/LC priekšvēlēšanu apvienības lozungs būs (AŠ)2 «Andris Šķēle un Ainārs Šlesers kopā ir vairāk nekā katrs atsevišķi un arī vairāk nekā tikai AŠ+AŠ. Tas ir AŠ kvadrātā,»  tā DB stāsta kāds Tautas partijas un LPP/LC konsolidācijai tuvu stāvošs. Tādēļ topošo vēlēšanu vēlēšanu apvienību nolemts pieteikt zem lozunga (AŠ)2.
Lai ar šo tandēmu aprad...Polijas prezidenta vēlēšanas notiks jūnijāJauna prezidenta vēlēšanu pirmā kārta Polijā sāksies 20. jūnijā. Tā ziņo Reuters, atsaucoties uz Polijas parlamenta spīkeru Broņislavu Komarovski.

Pirmstermiņa vēlēšanas saistītas ar aviokatastrofā bojāgājušo Polijas prezidentu Lehu Kačiņski. Ja pirmajā kārtā neviens no kandidātiem negūs parlamenta vairākuma atbalstu, tad otrā vēlēšanu kārta varētu notikt 4. jūlij...Reiniks: Neo ir tāds kā mūslaiku Robins Huds«Ja runājam par Neo, viņš ir tāds kā mūslaiku virtuālās vides Robins Huds, kurš sākotnēji veica sabiedriski nozīmīgu un vajadzīgu darbu, norādot uz «caurumu» Valsts ieņēmumu dienesta (VID) uzturētajā mājas lapā,» intervijā Latvijas Avīzei norāda Drošības policijas šefs Jānis Reiniks.

Viņš gan arī piebilst, ka Neo šā brīža akti...Premjers: jārunā par racionālu līdzekļu izlietojumu veselības nozarēVeselības nozare ir saņēmusi budžetā tik daudz līdzekļu, cik ministrija pērn pieprasīja, ja pašreiz valsts slimnīcām ir parādā, tad iemesli jāmeklē līdzekļu izlietojumā, uzskata Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.
No vienas puses - valsts it kā parādā slimnīcām 12 miljonus latu, no otras puses - tikai iepirkumā par autotransportu neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam vien b...Ārlietu ministra kandidāts varētu būt ministrijas darbinieksDiskusijās ar ZZS un Pilsonisko savienību (PS) panākts kompromiss, ka tieslietu un ārlietu ministri būs ārpus partijām stāvoši profesionāļi. Nav izslēgts, ka ārlietu ministrs būs kāds no pašreizējiem Ārlietu ministrijas darbiniekiem.

Tā LNT raidījumā 900 sekundes pauda Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Viens no nosauktajiem kandidātiem ārlietu ministra postenim ir biju&sc...

No comments:

Post a Comment