Submit your Rss Feed Link Below

Saturday, April 17, 2010

NTVMSNBC.com: Ekonomi

Şahdeniz-2’de pürüzAzeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Şahdeniz-2 projesinde üretim ertelendi. Gerekçe, Türkiye ile doğalgaz fiyatı pazarlıklarındaki anlaşmazlık ve Nabucco Boru Hattı’ndaki belirsizlikler.Bonus Card köprüyü bugün bedava yaptı

Garanti Bonus Card'ın 10. yılı nedeniyle Boğaz köprülerinden bugün bedava geçilecek. Ayrıca Dentur tekneleriyle de ücretsiz seyahat edilebilecek.


Ali Sami Yen arazisine 416.5 milyon lira

Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinin satışına ilişkin ihaleyi 416 milyon 500 bin lirayla Nurol-Aşçıoğlu grubu kazandı.


Ev sahiplerinin gözü korktu

Bu yıl kira geliri beyannamesi sayısında 87 bin 730, kira geliri tutarında da 804,5 milyon liralık artış sağlandı.


Burgaz Rakı'nın satışına izin çıkacak mı?

Burgaz Rakı'nın Mey İçki'ye satışına izin vermeyen Rekabet Kurumu'nun Başkanı Kaldırımcı, "İlk karardaki perspektifimizi koruyoruz. Ancak makul gerekçe olursa satışa izin veririz" dedi.


Euro kaybetmeye mahkum mu?

Ünlü yatırımcı Soros'un haklı olabileceği ve Euro'nun kaybetmeye mahkum bir para birimine dönüşebileceği belirtiliyor.


IMF: Türkiye krizden başarıyla çıktı

IMF Dış İlişkiler Direktörü Caroline Atkinson, Ali Babacan ile IMF Başkanı arasında henüz bir görüşme görünmediğini de söyledi.


Dört gençten biri işsiz, 827 bin kişi umutsuz

İşsizlik oranı Ocak'ta yüzde 14.5, işsiz sayısı 3.6 milyon oldu. Verilere göre dört gençten biri işsiz ve 827 bin kişinin de iş bulma ümidi yok.


'800 kişiyi alırım' dedi, işsizliğe çözüm önerdi

Zorlu Holding'in patronu Zorlu, işsizliğin çözümü için devletle sanayicinin işbirliği yapması formülünü önerdi.


IMF: İşsizlik 2011'de de yüksek kalacak

IMF, gelişmiş ülkelerde, istihdamda bu yıl görülecek olan toparlanmaya rağmen, işsizliğin 2011 yılında da yüksek seyretmeye devam edeceğini bildirdi.


Yılmaz: Enflasyon son çeyrekte düşüşe geçer

Merkez Bankası Başkanı Durmuş YılmazMerkez Bankası Başkanı Yılmaz, enflasyonun yılın son çeyreğinden itibaren geçici etkilerin kalkmasıyla tekrar düşüş sürecine gireceğini ve 2011 yılının ilk aylarında hedeflerle uyumlu seviyelere gerileyeceğini söyledi.


AB'den 'Yunanistan iflas etmez' güvencesiAB Komisyonu'nun ekonomi ve parasal işlerden sorumlu Üyesi Rehn, borç krizindeki Yunanistan için ''iflasın seçenek olmadığını'' söyledi.Çin'in büyüme hızı şaşırttı

Çin ekonomisi 2010 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11.9 ile şaşırtıcı hızda büyüyerek ekonominin ısınmaması için para politikasının sıkılaştırılması yönündeki beklentileri kuvvetlendirdi.


2.2 milyon emeklinin 300 liralık zam umudu

Anayasa Mahkemesi'nin maaş eşitsizliğine ilişkin davada emekliler lehine karar vermesi durumunda 2.2 milyon emekliye ortalama 300 lira zam olacak.


İhracatçıya 10 kat kredi müjdesiEximbank'ın ihracatçılara kullandırdığı krediler 10 kat artırılarak 1 milyar 450 milyon dolara çıkarıldı.Mercedes'in amiral gemisi Türkiye'de üretilecek

Mercedes-Benz kamyonlarının amiral gemisi Actros da artık Aksaray'da üretilecek.


Güler Sabancı'ya Avusturya devlet nişanı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya en üst düzey Avusturya devlet nişanı verildi.


Merkez'den krizden çıkış için yol haritası

Merkez Bankası ekonomik kriz sürecinde döviz ve Türk Lirası piyasalarına yönelik tedbirlerin bir bölümünü aşamalı olarak geri çekeceğini açıkladı. Merkez Bankası'nın çıkış stratejisine göre bankaların zorunlu karşılık oranları Türk Lirası için arttırılabilecek.


Dergi eleştirdi, Toyota satışı durdurdu

Japon otomobil üreticisi Toyota, Consumer Reports adlı bir Amerikan dergisinin güvenilirliğini eleştirdiği lüks markası Lexus'un bir modelinin satışını ABD ve Kanada'da durdurdu.


Galatasaray çadırı taşınıyorGalatasaray Kulubü Başkanı Polat, Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki GS Store'un ve bir kafenin bulunduğu çadırı Mecidiyeköy Meydanı'na taşıma yönünde karar aldıklarını söyledi.Kardemir Karabükspor 'Servet' değerinde

11 yıl sonra Süper Lig'e çıkan Kardemir Karabükspor'un toplam değeri Galatasaray'ın defans oyuncusu Servet Çetin'e eşit.


Yunanistan nefes almak için Mayıs'ı bekliyorYunanistan biraz nefes almak için yüklü borç geri ödemesinin yapılacağı Mayıs ayını bekliyor.Sıkıntılı müşteriye nakit çekim yasağı

BDDK, ödeme güçlüğü çeken kart müşterileri için çözüm ararken, iki yeni kısıtlamayı içeren bir düzenleme taslağı hazırladı.


Bütçe ilk çeyrekte umut verdi

MALIYE BAKANI MEHMET SIMSEK, ''MAKRO EKONOMIK  GELISMELER VE 2010 YILI ILK CEYREK BUTCE GERCEKLESMELERI'' KONULU  BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI. (ANADOLU AJANSI - ZEKERIYA ALBAYRAK) (20100413)"Krizden çıkış yılı" olarak ilan edilen 2010'un ilk çeyreğinde "karnesi" kesinleşen ilk ekonomik gösterge, bütçe oldu. Bütçe açığı, yüzde 41 azaldı. Gelirler yüzde 21, vergi gelirleri ise yüzde 26 arttı.


Süt fiyatlarına müdahale yolda

Ulusal Süt Konseyi fiyat dalgalanmaları karşısında müdahale kurumu gibi görev yapabilmek amacıyla çalışma başlattı. Bakanlık kabul ederse konsey piyasaya girerek süt alım satımı yapabilecek.


Halka arza 'enerji' harcayacaklar

Enerji sektöründe hızlanan yatırımların doğurduğu finansman ihtiyacı, bu yıl enerji halka arzlarını da canlandırmaya başladı. Mayıs ortasında ilk teklifleri toplaması planlanan Aksa Enerji'yi halka arzda BİS Enerji takip edecek.


Hazine üç yıl sonra Euro cinsi borçlandı

Hazine'nin Euro cinsinden 2020 vadeli global tahvil ihracında 1,5 milyar Euro'luk ihraç gerçekleşti.


Enerji Bakanı Rusya yolcusuEnerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in 11-13 Mayıs'taki Türkiye ziyareti öncesi enerji projelerini konuşmak üzere bu ay sonuda Moskova'ya gidecek.Yunanistan tahvil sattı, maliyet yüksek çıktıYunanistan kurtarma mekanizmasının ayrıntılarının açıklanmasından sonra ilk kez borçlandı ancak maliyet yüksek oldu.ABD’li şirketler baharı yaşıyorABD’de dün başlayan birinci çeyrek bilanço sezonunun, son zamanların en parlak bilanço dönemi olması bekleniyor. Birinci çeyrekte, Amerikalı şirketlerin gelirlerinin son iki yıl içinde ilk kez çift haneli arttığı tahmin ediliyor.ABD'li sahipleri Liverpool'u satmak istiyor

İngiliz Liverpool takımın sahipleri Liverpool’un tamamını 500 milyon sterline satmayı düşünüyor.


TÜSİAD'dan '3 madde' itirazı

TÜSİAD Başkanı Boyner, anayasa değişikliği paketinde,, yargı reformuyla ilgili 3 maddenin yetersiz olduğunu söyledi ve değişiklikle yargının, yürütmenin etkisi altına alınacağını kaydetti.


Cari açık 8 kattan fazla arttı

Cari açık, Şubat'ta 8 kattan fazla artarak 2.6 milyar dolar oldu. İki aylık açık 5.6 milyar dolara yükseldi.


Merkez Bankası faiz oranlarını değiştirmedi

Merkez Bankası Başkanı Durmuş YılmazMerkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Buna göre, gecelik faiz oranları borçlanmada yüzde 6,50, borç vermede ise yüzde 9,00 olarak uygulanacak.


Borsa Mart'ta yatırımcıyı sevindirdi

Finansal yatırım araçları arasında borsa endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2.45 ile en yüksek aylık reel getiriyi sağladı.


IMF: Kriz bitmiş olabilir

IMF Başkanı Strauss-Kahn, krizin bitmiş olabileceğini ancak ekonomik etkisinin sürdüğünü söyledi.


Yunanistan gibi olmamak için...

İspanya Başbakanı Zapatero, İspanya'nın ne pahasına olursa olsun sıkı tedbirleri uygulayacağını söyledi.


Avrupa'dan Yunanistan'a 30 milyar EuroEuro Bölgesi ülkeleri Yunanistan'a 30 milyar Euro değerinde yardım paketini onayladı.Tüketim Mart'ta canlandı

CNBC-e Tüketim Endeksi Mart'ta yüzde 11.11 artış gösterdi.


İş Dünyası ile üniversite yatağa girmeli

Ekonomiyi eğlenceli bir dille anlatan Ali Perşembe gençlerin işsizlik sorununun öncelikli iş dünyası ile üniversite arasında kurulacak doğru yaklaşımla çözüleceğini söyledi.


41 milyon liralık unutkanlıkÇekiliş sonuçlarına iyi bakmayan talihliler, geçtiğimiz yıl şans oyunlarındakazandıkarı 40 milyon 918 bin liralık ikramiyeyi almadı.Erdoğan esnafa destek paketini açıkladı

Esnaf ve sanatkarlara yönelik değişim dönüşüm ve destek paketinin içeriğini açıklayan Başbakan Erdoğan, 7 ana başlıkta önlemleri içeren paketin hayata geçirilmesiyle işsizlikte üç puanlık düşüşün sağlanacağını belirtti.


No comments:

Post a Comment